Eredeti vagy Hamis?

Hamisított gyógyszerekről – Honnan érdemes rendelni?

Ha internetes megbízható gyógyszervásárláson gondolkozik, sajnos számba kell venni a gyógyszer hamisítványokat is, valamint azon weboldalak kiszűrését, ahol valószínűsíthetően hamis gyógyszereket árulnak. Erre több megbízható módszer is van, így rendelés előtt ne feledje leellenőrizni a weboldalt. Ha figyelmeztető jeleket talál, érdemes másik weboldalt keresni a gyógyszer megrendelésére.

EZEN FONTOSABB DOLGOKAT MOST RÉSZLETESEN ÖSSZEGYŰJTÖTTÜK A BIZTONSÁGOS VÁSÁRLÁSA ÉRDEKÉBEN.

A hamis gyógyszerek jobb esetben csak hatástalanok, így Ön ’’csak’’ a pénzét pazarolja olyan termékekre, melyben semmilyen biológiailag aktív hatóanyag nincs, így hatása sincsen. Egyes esetekben azonban a hamisítók ’’felütik’’ a szert valamilyen szerrel, ami éppen kéznél van, olcsó vagy esetleg addiktív, hogy a vásárló biztosan újra vásároljon. Ezek a szerek az egészségre veszélyesek lehetnek, mivel összetételük és hatásuk, valamint más hatóanyagokkal való interakciójuk sem ismert.

MILYEN JELEKRE FIGYELJÜNK A HAMISÍTVÁNYOK KISZŰRÉSE ÉRDEKÉBEN?

 

1. BEJEGYZETT CÉGTŐL VÁSÁROLJON

Ha az adott weboldal egy legálisan, Magyarországon vagy akár külföldön bejegyzett cég, és a cég információi, mint a neve, címe, székhelye, adószáma elérhető a weboldalon, már igen nagy a valószínűsége, hogy valós termékeket árulnak. Ha a weboldalt magánszemély üzemelteti, nem igazán van módszer arra, hogy törvényszegés esetén felelősségre vonják az egyént, így bármikor újabb webáruházat gyárthat és folytathatja hamis működését. A vállalkozások viszont csak törvényesen működhetnek, máskülönben igen rövid úton bajba kerülnének, további működésük lehetetlen lenne. Probléma esetén a cégek felelősségre vonhatók, megbüntethetők, beszüntethetők. A magánszemélyek weboldalai, apróhirdetések, piacok, újsághirdetések is az igen veszélyes kategóriába esnek, így ezt mindenképpen hanyagoljuk.

 

2. NE FIZESSEN ELŐRE UTALÁSSAL VAGY VÁLASSZA AZ UTÁNVÉTELES LEHETŐSÉGET

Ha az Ön által választott webáruházban nincsen utánvételes fizetési lehetőség, inkább másik weboldal után nézzen. Ha választhat utánvételes fizetés és előre utalás között, már jobb a helyzet, de a biztonság kedvéért érdemes az utánvétes fizetést választani. Ha már jól ismeri a weboldalt, a rendelése pedig minden alkalommal megfelelő minőségben és időben érkezik meg, esetleg fizethet előre utalással is, ha Önnek az jobban megfelel. Összességében azonban az utánvételes fizetés a legbiztonságosabb, valamint a legtöbb esetben készpénzzel és kártyával is fizethet, azaz semmivel sem kényelmetlenebb, mint az előre utalás. Sajnos rengeteg leginkább külföldi, angol nyelvű webáruház rendezkedett be arra, hogy a termék megrendelésekor előre várja a pénzt, de a teljesítés az minden esetben elmarad.

 

3. VÉLEMÉNYEK BÖNGÉSZÉSE

A nagy hamis gyógyszerre való tekintettel mindenképpen érdemes független fórumok és tapasztalat megosztó portálok hozzászólásaiban utána néznie a forgalmazónak. Ezzel könnyedén meg tudja állapítani, hogy az adott webáruházról pozitív vagy negatív elbírálás van. Erősen javasoljuk, hogy a termék neve + tapasztalatok vagy a termék neve + vélemények szót üsse be a keresőbe és szánjon 10 percet erre is.

 

4. ELÉRHETŐ ÜGYFÉLSZOLGÁLAT

Szintén fontos, hogy elérhető legyen a weboldalon Ügyfélszolgálat, ahol segítséget kaphat, ha elakad a rendeléssel, valamint ha valamilyen nehézség felmerül, esetleg nem érkezik meg időben a rendelése, vagy a pénzvisszafizetési garanciával szeretne élni, ezen keresztül léphet kapcsolatba a webáruház üzemeltetőivel. Ennek hiányában, ezekben az esetekben nem kaphat segítséget, valamint felmerülő kérdéseire sem kaphat választ.

 

5. ELLENŐRIZZE A KAPOTT GYÓGYSZER KINÉZETÉT

Amikor megkapja a terméket, ellenőrizze le, hogy az megfelelően néz-e ki (a tabletta, rágótabletta stb. és a doboz). Figyelje meg, hogy a gyógyszer dobozán megjelenik-e gyártási vagy lejárati dátum, gyártási szám vagy valamilyen hologram.

HA A FENTIEKET FIGYELEMBE VESZI ÉS CSAK OLYAN WEBÁRUHÁZBÓL RENDEL, AMELYEKRE AZ EMLÍTETTEK ÉRVÉNYESEK, BIZTONSÁGBAN VAN ÉS NEM FOG HAMIS TERMÉKET VÁSÁROLNI.

Webáruházunkra is tökéletesen illik a fenti leírás, éppen ezért tudunk már több éve sikeresen működni, illetve választottak minket több mint tízezren, akik közül többen rendszeresen visszatérnek. Ha tehát biztonságosan akar interneten gyógyszer vásárolni, ezekről a kritériumokról ne feledkezzen el, ha pedig valamely termékünk felkeltette érdeklődését, olvassa el részletes cikkünket róla, vagy lépjen velünk kapcsolatba Ügyfélszolgálatunkon keresztül!